Hartenbrug Kennisoverdracht

Sterk in maatwerk oplossingen en
on-the-job trainingen.

Reis door ondernemersland

November 2018 begon ik aan een nieuw hoofdstuk: ondernemen. Het plan was in grote lijnen aanwezig, maar hoe dat precies vorm zou krijgen nog een groot mysterie. Om dat te ontrafelen en jullie mee te nemen op mijn zoektocht in ondernemersland publiceerde ik in de beginperiode maandelijks een blog.

Op deze pagina vind je alle blogs tot op heden. Dus kom gerust een keer terug om de vorderingen te bekijken. Wie weet breng ik je op ideeën!

22. Muiskampioen
gepubliceerd 02-12-2022

In het kader van ludieke acties heeft Logitech 23 november jl. het NK muisklikken georganiseerd. Deelnemers namen het op tegen de klok: in 15 seconden zo vaak mogelijk op hun muis klikken. De winnaar lukte het om 207 maal te klikken. Ik hoor je denken: “is dat heel veel?”. Ter vergelijking; gedurende een gemiddelde werkdag wordt er zo’n 500 maal gebruik gemaakt van een muisklik. Dus ja, 207 in 15 seconden is heel veel!

21. Sneller en makkelijker met Excel
gepubliceerd 09-04-2021

Welke functies in Excel zijn nou echt handig voor mij om te gebruiken?

De naam Hartenbrug, staat voor de brug die ik bouw met kennis van een probleem naar een oplossing.

Ik werk als trainer in Excel. Deze trainingen geef ik, geheel op maat, binnen bedrijven en aan zelfstandigen, in kleine groepjes of individueel. Mijn trainingen zijn zodanig dat de opgedane kennis direct bruikbaar is in de praktijk. Met een duidelijke handleiding en oefeningen behandel ik verschillende functies in Excel en laat zien hoe je de functie kan inzetten.

20. Nieuwe ronde, nieuwe kansen
gepubliceerd 15-01-2021

Zo het nieuwe jaar is alweer goed op gang. Terugkijkend op vorig jaar realiseer ik me dat ik veel geluk gehad heb. Bijna het hele jaar interim werk gehad en ook nog de mogelijkheid om een aantal trainingen te geven. Wel in kleinere groepjes, maar dat is eigenlijk heel fijn. Zo kan je als trainer goed in de gaten houden hoe de informatie wordt verwerkt door de deelnemers.

Wel kreeg ik het gevoel dat er iets niet helemaal ging zoals ik het van te voren bedacht had.

19. Minder muizen
gepubliceerd 20-11-2020

Ben jij ook aan het thuiswerken? Lukt het een beetje? Er komen hoe langer meer geluiden naar buiten dat mensen die thuiswerken in een verkeerde houding zitten en daardoor klachten ontwikkelen. Ik kan je niet helpen met advies ten aanzien van je werkplek, daar hebben andere mensen veel meer verstand van. Wat ik wel kan is je tips geven om minder gebruik te maken van je muis. Door toetsencombinaties te gebruiken en, heel belangrijk, je eigen te maken zodat het een automatische wordt, voorkom je klachten die op de loer liggen bij veel muisgebruik.

18. Passie en geduld
gepubliceerd 14-08-2020

Afgelopen week hadden we ineens vijftien passiebloemen op één dag. Dit terwijl we andere jaren al blij waren met één of zelfs twee (!) bloemen. Dit is het derde jaar dat de plant tegen ons huis staat. Zo zie je maar, soms moet je wat geduld hebben om passie(bloemen) te krijgen.

Andersom is mijn passie om kennis over te brengen en daar moet ik soms geduld voor hebben. Maar dat heb ik, want de beloning als je ziet dat datgene wat je wil overbrengen ‘aan komt’ bij iemand en de wetenschap dat diegene daar ook echt iets aan heeft is briljant.

17. Bomen en het bos
gepubliceerd 05-06-2020

Ondernemersland heeft tot op heden nog steeds geen negatief reisadvies, dus ik vervolg mijn reis zoals gepland. Natuurlijk kom ik ook de nodige obstakels tegen, maar daar leer ik alleen maar van. Zo had ik eind maart nog maar één opdracht. Tijdens mijn werkende leven heb ik nog nooit een dag zonder werk gezeten. Daardoor voelde het een soort onnatuurlijk.

16. Mus zonder staart
gepubliceerd 23-04-2020

Als het even kan voer ik ’s ochtends de vogeltjes in mijn voor- en achtertuin. Inmiddels weten de beestjes maar al te goed dat er wat te halen is. Sinds deze week is er een beetje vreemd vogeltje; een vrouwtjes mus zonder staart.

15. Er was eens...een planning
gepubliceerd 18-03-2020

Begin van 2020 had ik een planning gemaakt. Ik wist dat de huidige interim klus afliep. Dit hield in dat ik voor de maanden januari tot en met maart nog maar één of twee dagen in de week werk had. Dat is wat aan de magere kant voor zo’n bezig bijtje als ik zelf ben.

14. Alles onder controle
gepubliceerd 21-02-2020

Hier ben ik weer met mijn maandelijkse verslag van mijn reis door ondernemersland. Wat heb ik deze maand weer geleerd over mijn ondernemerschap en mijzelf? Nou best wel weer veel. Zo heb ik geleerd om meer controle te nemen over mijn agenda. Ook heb ik geleerd dat ik blij word van nieuwe uitdagingen. Hoe en waarom? Dat zal ik uitleggen.

13. Superheld
gepubliceerd 31-01-2020

Zo ben je je aan het voorbereiden op de kerstvakantie en zo is de eerste maand van het nieuwe jaar alweer voorbij. Gisteren heb ik een kennissessie bij Bits Workspace bijgewoond over storytelling (dankjewel Patrick). Daar werd uit de doeken gedaan hoe de meeste verhalen opgebouwd zijn.

12. Routewijziging
gepubliceerd 26-11-2019

Dit is alweer blognummer 12, wat inhoudt dat ik al een jaar door ondernemersland aan het reizen ben. Nog geen moment spijt van de stap die ik genomen heb. Deze keer een blik in de achteruitkijkspiegel en natuurlijk de verwachtingen voor de toekomst.

11. Verwachtingen en vooroordelen
gepubliceerd 31-10-2019

Vandaag is Halloween. Het moment om enge kostuums, vreemde geluiden en grote spinnen tevoorschijn te toveren. Spinnen, de één vindt ze per definitie eng terwijl de ander daar helemaal geen last van heeft. Als je er goed over na denkt is het een zeer nuttig beestje.

10. Niche om in te nestelen
gepubliceerd 25-09-2019

Het opzetten van een onderneming begint met een idee. De beste ideeën komen niet van de één op de andere dag. Meestal loop je al een tijdje na te denken met vragen als: Wat kan ik? Wat wil ik? Is er markt voor? Durf ik het aan?

09. Problemen om op te lossen
gepubliceerd 22-08-2019

De naam Hartenbrug staat voor de brug die ik met mijn kennis bouw tussen een probleem en de oplossing. Mensen wijzer en zelfredzaam maken. Dat is de kern van mijn onderneming.

Deze keer informatie waar je als ondernemer wellicht je voordeel mee kan doen.

08. Geslaagd
gepubliceerd 11-07-2019

Ondanks dat ik me nog zo had voorgenomen om elke maand een blog te schrijven is het me in juni niet gelukt. Je kan het ook als een goed teken zien, want inderdaad ik had het druk. Drie dagen actief als medewerker crediteurenadministratie en begin juli heb ik mijn eerste Op maat Exceltraining gegeven.

07. Opvallen is een kunst
gepubliceerd 19-05-2019

Mijn zoektocht door ondernemersland brengt me naar verschillende bijeenkomsten. Startersdagen, carrièrebeurzen, ondernemersverenigingen en andere netwerkbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten komen er vragen naar boven die je kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes.

06. Zeilen naar de wind zetten
gepubliceerd 19-04-2019

Inmiddels ben ik ruim vier maanden zelfstandig ondernemer. Het originele idee staat nog steeds sterk overeind: door werkplek-trainingen en workshops mensen sterker, blijer en zelfredzaam maken.

05. In de grondverf
gepubliceerd 18-03-2019

Wat voor af ging…

Met ruim 30 jaar ervaring binnen financiële functies in mijn rugzak ben ik december 2018 als zelfstandig ondernemer mijn passie gaan volgen; kennisoverdracht. Het kennisgebied is financiële processen, Excel en met name (internationale) btw, waar mijn expertise ligt.

04. Echt van start
gepubliceerd 18-02-2019

Daar ben ik weer met de maandelijkse update van mijn reis door- en in ondernemersland. Even een korte samenvatting zodat je weer weet waar het over gaat. Per 12 december 2018 ben ik officieel ondernemer. Daarvoor heb ik ruim 30 jaar in loondienst gewerkt binnen de financiële wereld alwaar ik kennis heb opgedaan van financiële processen, Excel en met name de laatste 10 jaar van (internationale) btw.

03. Netwerken en opstarten
gepubliceerd 17-01-2019

De tijd vliegt, alweer tien weken niet meer in loondienst. Het opzetten van mijn eigen onderneming “Hartenbrug Kennisoverdracht” is in volle gang. Toen ik het besloten had om mijn baan op te zeggen had ik nog geen vastomlijnd plan, maar dat is nu gelukkig wel het geval.

02. Knopen doorhakken
gepubliceerd 13-12-2018

Nu ik zes weken onderweg ben in mijn zoektocht zijn er al grote stappen gemaakt. Voor diegene die de voorgaande artikelen niet gelezen hebben een korte samenvatting. Na 32 jaar gewerkt te hebben in de financiële sector heb ik per 31 oktober 2018 gestopt met mijn baan om mijn passie te gaan volgen: kennisoverdracht. Maar hoe pak je zoiets aan?

01. Zoektocht
gepubliceerd 20-11-2018

Inmiddels drie weken onderweg in mijn zoektocht. Gelukkig vind ik hoe langer hoe meer puzzelstukjes waarmee ik aan het eind een compleet plaatje hoop te krijgen.

Waar ben ik achter gekomen?

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29