05. In de grondverf

Wat voor af ging…

Met ruim 30 jaar ervaring binnen financiële functies in mijn rugzak ben ik december 2018 als zelfstandig ondernemer mijn passie gaan volgen; kennisoverdracht. Het kennisgebied is financiële processen, Excel en met name (internationale) btw, waar mijn expertise ligt.

Door werkplek-trainingen en workshops wil ik mensen sterker, blijer en zelfredzaam maken. Een werkgever die mij inhuurt hoeft de kennis niet bij derden (duur) in te kopen en tegelijkertijd geef je medewerkers de kennis die ze nodig hebben om hun taken efficiënt en correct uit te voeren. Meer informatie: www.hartenbrug.nl

Vragenlijst

Uit de vragenlijsten die ik retour heb gekregen komt naar voren dat de vraag naar Excel en btw-kennis de boventoon voert. Wil je me helpen en ook een vragenlijst ontvangen? Graag!

Stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en ik stuur het je toe.

Voor diegene die de lijst al hebben, maar nog niet geretourneerd; het invullen duurt maximaal 10 minuten. Ben zo benieuwd naar de reacties, alle info is welkom.

Het helpt me mijn dienst gericht kan aanbieden.

Activiteiten

Wat heb ik de afgelopen maand gedaan? Allemaal dingen voor de eerste keer, wat heel leuk en spannend is en energie, nieuwe inzichten en ideeën geeft. Een korte opsomming:

  • Administratie opgezet
  • Tafeldame geweest bij een kennissessie voor ondernemers
  • Overleg gehad over een arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Jaarcongres juristen en fiscalisten bijgewoond
  • Workshop “Voordelen van Nee zeggen” van FNV ZZP bijgewoond
  • Mij aangemeld als interim btw-specialist bij een agentschap

Zoals je je kan voorstellen slokken deze activiteiten aardig wat tijd op. Tijd die ik mezelf gun en me het gevoel geeft dat ik een goed fundament leg voor mijn bedrijf en tevens mijn vakkennis op pijl hou. Het is duidelijk dat ik nog steeds een startende ondernemer ben, maar heb wel het idee dat Hartenbrug Kennisoverdracht goed in de grondverf staat.

Kans

Tijdens een kennissessie (elke donderdag 15:00 BITS Workspace) mocht ik als tafeldame vertellen over de belastingen waar je als ondernemer mee te maken krijgt. De meeste ondernemers bij BITS zijn eenmanszaken en dat is een beetje buiten mijn comfortzone. Maar ik had toegezegd, dus dan verdiep ik mij in de materie en zorg dat ik goed beslagen ten ijs kom.

Voordat ik begon was de algemene aanname dat het saai zou zijn. De reacties van de deelnemers na afloop waren echt heel fijn en gaven me een goed gevoel. Zodanig dat ik het nu als een kans zie om deze sessie op te gaan zetten voor meer (kleine/startende) ondernemers.

Past in mijn doel; sterk, blij en zelfredzaam maken door middel van het delen van mijn kennis.

Contact

Ik vind het fijn om contact te houden of te maken, niet alleen digitaal, maar juist ook “in real life”. Heb je of zie je een probleem wat ik kan oplossen? Is een Workshop basiskennis btw gewenst, of heb je juist wat verdieping nodig op btw-gebied?

Stuur me een bericht en ik neem contact op.

Volgende maand weer een verslag van mijn reis door ondernemersland.

Geniet ervan, dat doe ik ook!

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29