06. Zeilen naar de wind zetten

Inmiddels ben ik ruim vier maanden zelfstandig ondernemer. Het originele idee staat nog steeds sterk overeind: door werkplek-trainingen en workshops mensen sterker, blijer en zelfredzaam maken. Mijn kennis inzetten om van een probleem naar de oplossing te komen. Het kennisgebied waar binnen in werk is belastingen, met name (internationale) btw, Excel en financiële processen.

Ik ben ervan overtuigd dat je als werkgever beter de kennis aan je medewerkers kan geven dan deze bij derden (duur) in te kopen. Mensen raken gemotiveerd om een verandering door te voeren als ze inzicht hebben in de werkzaamheden en processen en hoe die samenhangen. En wie weet welke goede ideeën daar weer uit voortkomen.

Betrokken en loyale medewerkers, welke werkgever wil dat nou niet?

Ideeën

Inmiddels ontspruiten er allerlei andere mogelijkheden waarbij ik mijn kennis in kan zetten.

  • Het opzetten van kennissessies met een kleine groep (startende) ondernemers.
  • Gastdocent op een MBO
  • Les verzorgen op basisschool

Sessies waarbij ik informatie en uitleg geef omtrent belastingen en ondernemen, aangepast aan het niveau wat gevraagd wordt.

Lijkt me ontzettend leuk om te doen. Word je nou net zo enthousiast over één (of meerdere) van deze ideeën, neem dan contact op. Graag!

Hulp in de administratie

Zoals elke beginnende ondernemer moet ook ik eerst naamsbekendheid en een klantenkring opbouwen. Voor dat het geven van workshops en trainingen mijn agenda volledig vult, wat zeker het doel is, ben ik als btw-specialist of als extra handjes in een financiële administratie inzetbaar. Ik "zet mijn zeilen naar de wind".

Stel dat je een prima vaste kracht hebt maar die wil graag een maand of twee op reis. Of je zeer gewaardeerde boekhoudkundige medewerker gaat met zwangerschapsverlof. Als je mij inhuurt gaan de werkzaamheden gewoon door. Fijn voor je bedrijf en voor je medewerker. Mijn voorkeur gaat uit naar parttimefuncties, maar ik sta open voor suggesties.

Vorige week ben ik begonnen met mijn eerste klus bij een leuk bedrijf. Het voelt heel goed dat ik de werkzaamheden door kan laten gaan en de rust kan brengen die nodig is.

Vragenlijst

In de vorige blog gaf ik aan dat ik door middel van een korte vragenlijst probeer uit te vinden aan welke van mijn diensten de meeste behoefte aan is. Het invullen duurt maximaal 10 minuten. Nou snap ik best dat ik in alle drukke bezigheden geen prioriteit ben, maar het helpt me bij het gericht aanbieden van mijn dienst. Een kick-start, zeg maar. Wil je me helpen en ook een vragenlijst ontvangen? Stuur me een mailtje. Alvast super bedankt.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden wat ik voor je kan betekenen? Wil je bijvoorbeeld dat ik als gastdocent op school kom of weet je dat je administratieve kracht in juli een wereldreis gaat maken? Neem contact met me op en we gaan samen zorgen dat het goed komt.

Ook hoor ik het graag als je me wilt helpen bij mijn marktonderzoek. Mijn email adres is: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volgende maand weer nieuwe inzichten en belevenissen uit ondernemersland.

Fijne paasdagen, geniet van het mooie weer!

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29