07. Opvallen is een kunst

Mijn zoektocht door ondernemersland brengt me naar verschillende bijeenkomsten. Startersdagen, carrièrebeurzen, ondernemersverenigingen en andere netwerkbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten komen er vragen naar boven die je kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes. Keuzes die bij jou passen en je verder helpen bij het ondernemerschap. Graag wil ik een paar van deze vragen behandelen en mijn bevindingen met jullie delen.

Energie

Waar krijg je energie van? Dat is een vraag die ik heel relevant vind. Het is één van de redenen dat ik de stap heb genomen om ondernemer te worden. Voor mij geldt: ik ben graag nuttig bezig. Mensen/ organisaties helpen op een zodanige manier dat ze verder kunnen dat geeft wat extra’s. Logica laten zien. Mensen wijzer maken dan ze zijn.  Mijn kennis inzetten om van een probleem naar de oplossing te komen.

En als je dan ziet dat ‘het lampje aangaat’, ja, daar krijg ik heel veel energie van.  

Onderscheidend vermogen

Tijdens een workshop netwerken bij FNV-zelfstandigen kregen we de opdracht om een pitch te oefenen. De kunst is om in hooguit een minuut, kort en duidelijk aan te geven wat je doet. Goed om te oefenen. Het komt nogal ’s voor dat als je zegt: “Ik ben voor mezelf begonnen”, je direct terugkrijgt: “Wat doe je dan?”.  

Een aantal dingen die ik geleerd heb zijn:

  • Weet wie je doelgroep is
  • Weet welke dienst/ product je levert
  • Beargumenteer wat je dienst/ product de tegenpartij oplevert
  • Gebruik geen vakjargon
  • Profileer jezelf

En bij dat laatste punt komt het aan op onderscheidend vermogen. Je moet jezelf de vraag stellen: “Waarom moeten mensen mij inhuren en niet iemand die een soortgelijk product of dienst levert.” De kunst is om duidelijk je meerwaarde aan te geven. Je moet opvallen tussen alle andere aanbieders. Zoals de Batmobile opvalt tussen alle andere auto’s.

Voor mij werd duidelijk dat ik te weinig benadruk dat ik naast mijn ervaring ook een opleiding didactische werkvormen en -vaardigenheden gevolgd heb. De meerwaarde is dat ik ook weet hoe ik kennis over moet brengen.

Wat doe je dan?

OK, direct maar van de gelegenheid gebruik maken:

Ik geef btw-workshops. Mijn doelgroep zijn (handels) bedrijven. Mijn workshops geven bedrijf breed handvatten rondom het btw-proces. Hiermee krijg je meer begrip van de fiscale wet- en regelgeving en kan je hieraan voldoen. Ik ben een btw-specialist met ruim 10 jaar praktijkervaring en goede didactische vaardigheden.

Naast btw-workshops geef ik ook werkplek training in Excel en kan je me inhuren als interim financieel medewerker/ btw-specialist.

Contact

Ontstaat er een tijdelijke vacature op de financiële afdeling? Met een ruime ervaring en genoeg enthousiasme neem ik de zorg uit handen.

Ben je nieuwsgierig geworden wat ik voor je kan betekenen? Stuur me een email! This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volgende maand weer nieuwe inzichten en belevenissen uit ondernemersland.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29