11. Verwachtingen en vooroordelen

Vandaag is Halloween. Het moment om enge kostuums, vreemde geluiden en grote spinnen tevoorschijn te toveren. Spinnen, de één vindt ze per definitie eng terwijl de ander daar helemaal geen last van heeft. Als je er goed over na denkt is het een zeer nuttig beestje. Maar als je verwacht dat onze achtpotige vrienden altijd direct in je oor kruipen en daar nooit meer uitkomen, tja dan zou ik ze ook eng vinden.

Ook is het vandaag precies een jaar geleden dat ik mijn laatste werkdag bij een werkgever had. Na ruim dertig jaar iemand anders visie gevolgd te hebben werd het tijd om mijn eigen ideeën om te gaan zetten in daden. Dan heb je bepaalde verwachtingen. Mooi woord… Daar wil ik het deze keer over hebben.

Verwachtingen

Iedereen kent het wel; je zit binnen en buiten schijnt het zonnetje. Dus je gaat lekker naar buiten en dan blijkt dat het toch kouder is dan je denkt. Die winterjas was toch best een goede optie geweest. Het is dus anders dan je verwachtte.

Verwachtingen hebben zit volgens mij in de menselijke natuur. Positieve verwachtingen, ook wel hoop genoemd, over de toekomst. Negatieve verwachtingen die, als je niet uitkijkt, kunnen ontaarden in vooroordelen, zoals bij de spinnen.

Van nature ben ik positief ingesteld, maar wel met een aantal vooroordelen (wie heeft dat niet?). De afgelopen periode heb ik geleerd dat het beter is als je met open vizier een gesprek aangaat. Het loslaten van denkbeelden als “Wat zullen ze wel niet van me denken” en “Die persoon vindt mij helemaal niet aardig” kan veel opleveren. Het is een kwestie van perceptie.

Realiteit

Het meeste werk wat ik als zelfstandige gedaan heb zijn interim klussen. Het geeft me de mogelijkheid om, in overleg, processen en werkwijzen te optimaliseren. Doordat ik werkzaamheden overneem krijgt personeel de mogelijkheid om ander werk te doen of om in alle rust met verlof te gaan. Dat geeft een goed gevoel.

Het doel toen ik aan mijn onderneming begon was, en is nog steeds, om mensen te helpen met de kennis die ik heb. De verwachting dat het zou “gaan vliegen” en de aanbiedingen binnen zouden rollen was niet reëel. Maar je hoopt stiekem wel dat het zo zou gaan. Ik moet geduld hebben.

Toekomst

Wat kan je van mij verwachten als je mij inhuurt?

Met mijn trainingen zorg ik er voor dat pijn- en verbeterpunten zichtbaar en opgelost worden.

  • Gerichte Excel trainingen direct op de werkplek.
  • Adviesgesprekken voor kleine ondernemers om je op weg te helpen met je administratie.
  • Basis- en gevorderde btw-workshop voor het hele bedrijf.

Als je mij inzet als interim dan zal ik ervoor zorgen dat de taken die je aan me geeft accuraat, volgens afspraak en tijdig afgehandeld worden.

Contact

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Laat het me weten, stuur me een email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tot de volgende keer.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29