12. Routewijzing

Dit is alweer blognummer 12, wat inhoudt dat ik al een jaar door ondernemersland aan het reizen ben. Nog geen moment spijt van de stap die ik genomen heb. Deze keer een blik in de achteruitkijkspiegel en natuurlijk de verwachtingen voor de toekomst.

Aanloop

Toen ik begon aan mijn avontuur had ik geen omlijst plan. De richting was duidelijk, maar hoe ik naar de bestemming moest komen nog totaal niet. Als beginnend ondernemer denk je dat je alles zelf kan en vol goede moed begin je daar ook aan. Al snel moest ik erkennen dat je niet alle vaardigheden in huis hebt om goed te starten. Ieder zijn vak! Toch blijven er zaken over die je wel zelf móet doen. Netwerken, marketing en natuurlijk uitvogelen wat je nou eigenlijk wil.

Uitzoeken

De eerste paar maanden heb ik mezelf de tijd gegund om precies dat te doen. In die tijd heb ik veel workshops en netwerkbijeenkomsten bezocht. Dat heeft me inzicht gegeven in de hoeveelheid werk die je als zzp’er moet verzetten. Dat kan je volgens mij alleen als je goed je tijd indeelt en je niet gek laat maken. Als je dat niet doet blijf je aan het werk en verlies je de balans tussen privé en werk.

Op stoom

Op een gegeven moment kreeg ik een interim klus en toen nog één. Hartstikke fijn, want je genereert inkomsten en je helpt bedrijven om een proces door te laten lopen ondanks een tekort in de bezetting. Vindt dat nog steeds heel fijn om te doen. Trouwens, per februari 2020 ben ik voor drie dagen in de week beschikbaar voor een nieuwe klus.

Toch ging het knagen. Ik heb mijn baan opgezegd om mensen te helpen met de kennis die ik heb. Les geven. Afgelopen maand ben ik begonnen aan mijn marketing offensief. Mensen aanschrijven, een mooi artikel in een plaatselijk blad (Hier! regio Kaag en Braassem) en aanpassingen aan mijn website.

Doel

De marketingworkshops hebben me geleerd dat ik moet focussen. Dus; alle aandacht op de Excel! Ik weet dat Excel trainingen populair zijn, maar ze zijn vaak algemeen van aard. Daardoor betaal je voor kennis die je niet op dat moment nodig hebt. 

Mijn aanpak is anders. Als je bij Hartenbrug Kennisoverdracht een Exceltraining afneemt, krijg je kennisoverdracht op maat. Vooraf geef je aan over welke onderdelen van Excel je meer wil weten. Waar heb je elke maand weer moeite mee? Ik zorg voor gerichte training en laat de logica zien. Zo kan je taken in het vervolg een stuk efficiënter uitvoeren. 

Het is mogelijk om de training individueel te volgen, maar het kan ook in kleine groepjes, bijvoorbeeld per afdeling. Niveauverschil onder de deelnemers is geen probleem, maar juist een voordeel. Zo kan je van elkaar leren.

Benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Ik kom graag langs voor een gesprek.

Contact

Ga ik met deze routewijzing in jouw richting? Laat me weten hoe ik kan helpen. Ik hoor het graag van je. Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tot de volgende keer.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29