13. Superheld

Zo ben je je aan het voorbereiden op de kerstvakantie en zo is de eerste maand van het nieuwe jaar alweer voorbij. Gisteren heb ik een kennissessie bij Bits Workspace bijgewoond over storytelling (dankjewel Patrick). Daar werd uit de doeken gedaan hoe de meeste verhalen opgebouwd zijn. Nadenkend over mijn eigen verhaal klopt het zeker. Hieronder de ‘story’ van Hartenbrug Kennisoverdracht (tot nu toe) waarin ik natuurlijk zelf de held speel!

Er was eens….

Vanuit mijn comfortzone in loondienst deed ik mijn werk zonder zorgen over zaken als marketing, acquisitie en andere ondernemersvaardigheden. Door wijziging in de organisatie waar ik werkte werd ik getriggerd om uit deze positie te komen en toch de stap te nemen om voor mezelf te beginnen.

Toen ik eenmaal de stap genomen had bleek het allemaal niet zo makkelijk. Vragen moesten beantwoord worden en problemen opgelost. Vraagstukken als:

  • Wat is het product/dienst die ik wil leveren en hoe maak ik dat kenbaar?
  • Wie zijn mijn ideale klanten en hoe zorg ik dat die klanten mij kunnen vinden?
  • Welke verzekeringen moet ik afsluiten en daar niet de hoofdprijs voor betalen?
  • Welk tarief moet ik vragen voor de verschillende diensten?

Inmiddels ben ik er wel uit dat ik het niet te breed moet maken. Mijn kennis zodanig inzetten dat ik er ondernemers mee ontzorg (interim financiële administratie) en mensen makkelijker laten werken (maatwerk Excel trainingen).

Voor het interim werk voel ik me het beste thuis in organisaties die niet te groot zijn, waar je nog het overzicht hebt wie verantwoordelijk is voor wat. Zo kan je als invaller snel de weg vinden en de juiste vragen stellen.

De eerst paar keer dat ik een Excel training gaf was dat voor een klein groepje of individueel. Tot ik afgelopen week een groep van zeventien personen had en me dat ook best af ging. Zo zie je maar, toch weer een stukje verder gegaan dan ik dacht dat ik durfde.

Door de ervaringen, ontmoetingen en gesprekken van het afgelopen jaar ben ik nu zekerder van mezelf.

Als ik nu een acquisitie gesprek heb of een training ga geven bereid ik mezelf goed voor.

Vooraf luister ik naar de ander en kijk wat het probleem is. Vervolgens geef duidelijk en eerlijk aan wat ik kan bieden en tegen welk tarief. Op die manier ontstaan er, voor alle partijen, geen verrassingen achteraf en kan ik lekker aan de slag met werk waar ik veel voldoening uit haal en energie van krijg. Kortom, nog steeds geen spijt van mijn beslissing om in ondernemersland mijn geluk te gaan zoeken.

To be continued……

Contact

Benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Ik kom graag langs voor een gesprek. 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tot de volgende keer.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29