14. Alles onder controle

Hier ben ik weer met mijn maandelijkse verslag van mijn reis door ondernemersland. Wat heb ik deze maand weer geleerd over mijn ondernemerschap en mijzelf? Nou best wel weer veel. Zo heb ik geleerd om meer controle te nemen over mijn agenda. Ook heb ik geleerd dat ik blij word van nieuwe uitdagingen. Hoe en waarom? Dat zal ik uitleggen.

Eigen baas

Als ondernemer moet je veel beslissingen nemen. Ook moet je niet uit het oog verliezen dat je de beslissingen die je neemt moet uitspreken naar de partijen die daar mee te maken hebben.

Zo kreeg ik afgelopen maand een mooie aanbieding voor een interim baan. Werk wat ik goed aan kan tegen een mooi tarief. Dan zou je zeggen: doen! Maar… de locatie was net te ver en bij een hele grote organisatie, waar ik meestal minder thuis voel. Dus heb ik ‘nee’ gezegd. Vond ik best moeilijk, maar toen ik de knoop had doorgehakt en dat gecommuniceerd had was ik heel blij met mijn besluit.

Zo heb ik afgelopen maand meer beslissingen genomen op zakelijk gebied waar ik dan wel tegenop zag. Wat ik geleerd heb is dat als je het maar goed doorspreekt en toelicht is er niets aan de hand is. Je blijft op die manier de (eigen) baas over je agenda.

Frisse blik

Deze maand ben ik begonnen bij een nieuwe opdracht. Dan kom je binnen bij een bedrijf en bekijk je hoe de boekhouding gedaan wordt. De taken worden besproken zodat ik weet wat er van mij verwacht wordt en tevens wat de opdrachtgever van mij kan verwachten.

Het is soms goed om iemand met een frisse blik naar de processen en werkwijze te laten kijken. Daar ben je als Interim medewerker bij uitstek geschikt voor! Voor mij is het een uitdaging om verbeteringen aan te brengen waardoor de administratie efficiënter en makkelijker afgehandeld kan worden.  Het is niet zo dat al mijn aanbevelingen doorgevoerd worden, maar vaak geeft het net een duwtje waardoor een proces weer eens ‘tegen het licht’ gehouden worden. Alle beetjes helpen.

Contact

De naam Hartenbrug staat voor de brug die ik met mijn kennis en ervaring sla tussen een oplossing en een probleem. Welke brug kan ik voor u bouwen? Per 1 april 2020 ben ik weer voor twee dagen in de week beschikbaar voor een interim opdracht. Natuurlijk kan je altijd contact opnemen voor een Excel training op maat. Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tot de volgende keer.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29