15. Er was eens... een planning

Begin van 2020 had ik een planning gemaakt. Ik wist dat de huidige interim klus afliep. Dit hield in dat ik voor de maanden januari tot en met maart nog maar één of twee dagen in de week werk had. Dat is wat aan de magere kant voor zo’n bezig bijtje als ik zelf ben.

In januari werd ik door een collega-ondernemer voorgesteld bij een bedrijf voor een nieuwe klus. Helemaal blij toen er een klik bleek te zijn en ik aanvullend voor twee dagen in de week terecht kan voor drie maanden beginnend in februari. Het plan was dan ook om hard op zoek te gaan naar een nieuwe klus voor twee of drie dagen beginnend in april.

En toen…

En toen kwam er een virus langs wat ongeveer de hele wereld op zijn kop zette. De huidige klussen zijn op een laag pitje gezet. Bij internationale bedrijven is er geen aanvoer, en dus geen handel. Daarnaast is er het advies vanuit de overheid om vooral thuis te blijven als je niet helemaal fit bent.

Een vacature waar ik op gereageerd had is door de opdrachtgever ‘On hold’ gezet is. En het is nog maar de vraag of na het hele Corona-debacle opnieuw opgezet wordt.

Ook een Excel training die gepland was voor volgende week wordt uitgesteld.

En nu….

Nu maak ik me niet zo druk. Over het algemeen ben ik een positief ingesteld persoon en het is niet zo dat ik droog brood moet gaan eten. Bovendien, kan je wel wat plannen, maar zaken waar je geen invloed op hebt kunnen altijd je plan verstoren. Neem nou de foto bij dit artikel: de poes zat zo mooi in de tuin, tot ik een foto nam. Niet de foto die ik gepland had, maar toch ook wel leuk.

Als de nood aan de man komt kan ik bij de gemeente een uitkering aanvragen. Voor ondernemers met personeel is het veel lastiger. Als ik denk aan horeca, schoonheidsspecialisten, kappers, de gehele creatieve- en bloemensector, dan zijn mijn problemen minimaal.

Mijn advies is dan ook: gebruik deze tijd om elkaar een mooie brief te schrijven, een gezellig kaartje of een bloemetje te sturen. Bel eens iemand op (dat kan ook nog steeds hoor met je mobiele telefoon). Denk vooral aan mensen die alleen thuis zitten en wel wat afleiding kunnen gebruiken.

De economie komt daarna wel weer goed. Nederlanders zijn een nijver, creatief en ondernemend volk, dus daar ben ik niet zo bang voor.

Contact

De naam Hartenbrug staat voor de brug die ik met mijn kennis en ervaring sla tussen een oplossing en een probleem. Welke brug kan ik voor u bouwen? Per 1 april 2020 ben ik weer voor twee dagen in de week beschikbaar voor een interim opdracht. Natuurlijk kan je altijd contact opnemen voor een Excel training op maat.

Tot de volgende keer.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29