16. Mus zonder staart

Als het even kan voer ik ’s ochtends de vogeltjes in mijn voor- en achtertuin. Inmiddels weten de beestjes maar al te goed dat er wat te halen is. Sinds deze week is er een beetje vreemd vogeltje; een vrouwtjes mus zonder staart. Haar handicap weerhoudt haar er niet van om lekker een broodje mee te pikken. Ik ging even denken waar ze dan wel last van kan hebben. Volgens mij sturen musjes tijdens het vliegen met hun staart, dus met sturen kan ze wel ‘ns last hebben. Hopelijk groeit het staartje gauw weer aan.

Sturen

Heb je ook wel eens moeite met sturen? Binnen een bedrijf worden taken vaak verdeeld, en dan is het fijn als er overzicht is welke taken gedaan zijn en welke niet. Nog belangrijker is het behalen van de  (externe) deadlines. Bijvoorbeeld bij de btw-aangiften; in Nederland moet deze voor het eind van de eerstvolgende maand ingeleverd zijn, maar in België voor de 20e van de maand. Hoe hou je dat allemaal in de gaten en zorg je dat je collega’s ook weten wat gedaan is, en wat nog gedaan moet worden?

Rekenen met datums

Een goed begin is een gezamenlijke takenlijst aan te maken. Hierop kan je de taken indelen in:

  • Dagelijkse taken
  • Maandelijkse taken
  • Taken per kwartaal

Excel heeft een heel aantal mogelijkheden om te rekenen met datums. Bijvoorbeeld een maandelijkse taak moet altijd op de 10e werkdag van de volgende maand klaar zijn. Door middel van een formule verschijnt achter de taak automatisch de datum dat het af moet zijn. Zo mis je nooit een deadline. Zodra je de taak af hebt vul je datum in dat je het heb afgerond. Zo geef je aan dat je binnen de deadline ben gebleven en dat het af is. Fijn voor je collega die misschien moet inspringen als jij niet aanwezig ben. Mijn ervaring met dit systeem is heel goed. Het geeft overzicht, scheelt een hoop tijd en stress.

Contact

Ben je benieuwd hoe ik je kan helpen om voor jou een taken agenda op te zetten. Of wil je meer weten over rekenen met datums in Excel? Laat het me weten.

Per heden ben ik weer voor drie dagen in de week beschikbaar voor een interim opdracht. Op zoek naar een tijdelijke financiële medewerker en heb je weinig tijd om diegene in te werken? Geen enkel probleem, ik heb een rugzak met ervaring en hou wel van een uitdaging.

Tot de volgende keer.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29