17. Bomen en het bos

Ondernemersland heeft tot op heden nog steeds geen negatief reisadvies, dus ik vervolg mijn reis zoals gepland. Natuurlijk kom ik ook de nodige obstakels tegen, maar daar leer ik alleen maar van. Zo had ik eind maart nog maar één opdracht. Tijdens mijn werkende leven heb ik nog nooit een dag zonder werk gezeten. Daardoor voelde het een soort onnatuurlijk.

Reactie en regie

Mijn reactie was dat ging zoeken naar een nieuwe opdracht. Op zich logisch, maar de manier waarop ik te werk ging maakte me heel onrustig. Toen ik de tip kreeg om de interim klussen die ik gedaan had (en diegene waar ik nog mee bezig was) toe te voegen aan mijn cv, dacht ik; goed idee, dat ga ik doen. Vervolgens was ik bijna een dag bezig met het updaten van alle cv’s die ik uit had staan. Niet alleen op LinkedIn, maar ook bij de verschillende organisaties en websites als Monsterboard.

Na een gesprek met business coach Riette Bol (www.tijdvoorjebedrijf.nl), had ik een ander perspectief. Ze gaf me het inzicht dat ik bezig was met een “hoop-strategie”. Door mezelf bij zoveel organisaties aan te melden hoopte ik dat het wel opgepikt zou worden. Een bijkomend effect is dat je zoveel, automatisch gegenereerde, e-mails ontvangt, dat je door het bomen het bos niet meer ziet.

Zij spoorde me aan om de regie in eigen hand te nemen.

Duidelijkheid

In januari heb ik een toneelstuk geregisseerd. Een zeer leuke ervaring waar ik veel van geleerd heb. Vanuit toneeltermen omgezet naar mijn zakelijke ambities kwam ik op het volgende:

  • Raamwerk: Weten hoe de huidige situatie is bij een potentiele opdrachtgever.
  • Bepalen wat er nodig is: Specifieke knelpunten of verbeteringen aangeven.
  • Eigen inbreng: Wat kan ik doen om te helpen? Benoeming van mijn inbreng en expertise.
  • Oplossingen: Aanbod en duidelijkheid ten aanzien van hetgeen je kan bieden.

Deze punten zorgen ervoor dat ik een prachtige productie kan zetten.

Natuurlijk lukt het niet altijd, maar deze manier van werken gaf me veel meer rust. Door de schaal van de zoektocht kleiner te maken kon ik het beter controleren. Ik had inderdaad het idee dat ik de regie weer terug had.

En het heeft ook al wat opgeleverd, waar ik heel blij mee ben.

Toekomst

Als het straks weer verantwoord is om trainingen te geven wil ik natuurlijk graag vol aan de bak. Het doel van mijn trainingen is om jou makkelijker en efficiënter met Excel te laten werken.

Maak je in je werk gebruik van Excel en heb je het idee dat je er veel meer uit kan halen? Doe je elke maand boekingen gebaseerd op een berekening die je niet snapt? Ik kan helpen! Niet alleen bekijk ik de huidige situatie en leg ik uit wat er gebeurt, maar ik kijk ook of er verbeterpunten zijn.

Contact

Dus kijk eens kritisch naar je huidige werkwijze en als je tot de conclusie komt dat je wel wat Excel hulp kan gebruiken, neem dan contact op. Onder werkwijze vind je precies hoe ik te werk ga. Mijn email adres is: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volgende maand weer een nieuw reisverslag.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29