18. Passie en geduld

Afgelopen week hadden we ineens vijftien passiebloemen op één dag. Dit terwijl we andere jaren al blij waren met één of zelfs twee (!) bloemen. Dit is het derde jaar dat de plant tegen ons huis staat. Zo zie je maar, soms moet je wat geduld hebben om passie(bloemen) te krijgen.

Andersom is mijn passie om kennis over te brengen en daar moet ik soms geduld voor hebben. Maar dat heb ik, want de beloning als je ziet dat datgene wat je wil overbrengen ‘aan komt’ bij iemand en de wetenschap dat diegene daar ook echt iets aan heeft is briljant.

Wat kan ik doen?

Zoals eerder gemeld ben ik van nature een positief persoon en wil ik graag mensen helpen. Kijken hoe ik kan helpen en dat zo goed mogelijk doen. Dat doe ik privé, maar zeker ook in mijn werk.

Zo maak ik invulformulieren voorzien van een duidelijke instructie voor terugkerende handelingen. Bijvoorbeeld: maandelijks moet een btw-aangifte gemaakt worden, waarbij gegevens verzameld moeten worden, gecheckt en samengevoegd. Als je dit allemaal handmatig doet is dat tijdrovend en foutgevoelig. Ik ‘bouw’ graag een bestand waarbij de verzamelde gegevens in gekopieerd kunnen worden en de in te vullen cijfers op de aangifte er vanzelf uitrollen. Natuurlijk voorzien van de nodige controles.

Duurzaam

Wijzigingen doorvoeren in een werkwijze is altijd een proces wat in overleg moet. Het leuke aan interim werk vind ik dat je een ‘kijkje in de keuken’ krijgt. Hoe gaan processen? Wie doet wat en hoe dan? Op die manier kan ik goed bepalen waar er beterpunten zijn en deze bespreken. Als er positief gereageerd wordt ga ik aan de slag.

  • Raamwerk: Weten wat de huidige situatie/ werkwijze is.
  • Bepalen wat er nodig is: Specifieke knelpunten of verbeteringen aangeven.
  • Eigen inbreng: invulformulieren, procesbeschrijving, werkbeschrijving en uitleg
  • Oplossingen: uitleg van de nieuwe werkwijze

Ik probeer altijd een werkwijze zodanig te maken zodat het duidelijk is, tijdwinst oplevert en de opdrachtgever en nog lang plezier van heeft. Het is een fijn idee dat ik een verschil kan maken zelfs als ik niet meer binnen het bedrijf aan het werk ben.

Kennisoverdracht

Toen ik begon aan het ondernemerschap had ik niet voorzien dat ik het interim werk zo leuk zou vinden. Tenslotte was het hoofddoel om trainingen te gaan geven. Intussen heb ik de ervaring dat het ook veel voldoening geeft om in een bestaande boekhouding een verschil te kunnen maken. Al met al ben ik nog steeds blij met mijn keuze om op reis te gaan door ondernemersland.

Contact

Momenteel is mijn agenda goed gevuld met maar liefst twee interim opdrachten. Zodra er weer ruimte in mijn agenda is voor een nieuwe uitdaging als interim laat ik dat zeker weten. Natuurlijk ben ik nog wel beschikbaar voor Excel trainingen.  

Onder werkwijze vind je precies hoe ik te werk ga. Mijn email adres is: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tot de volgende keer,  groeten uit ondernemersland.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29