21. Sneller en makkelijker met Excel

Welke functies in Excel zijn nou echt handig voor mij om te gebruiken?

De naam Hartenbrug, staat voor de brug die ik bouw met kennis van een probleem naar een oplossing.

Ik werk als trainer in Excel. Deze trainingen geef ik, geheel op maat, binnen bedrijven en aan zelfstandigen, in kleine groepjes of individueel. Mijn trainingen zijn zodanig dat de opgedane kennis direct bruikbaar is in de praktijk. Met een duidelijke handleiding en oefeningen behandel ik verschillende functies in Excel en laat zien hoe je de functie kan inzetten.

Mensen kennis bijbrengen die ze echt kunnen gebruiken en zien dat ze het ook echt snappen, daar word ik heel blij van. Als iemand aangeeft met de nieuwe kennis direct aan de slag kan of veel tijd kan besparen is mijn missie geslaagd.

Minder muizen

Een vast onderdeel in mijn training is ‘minder muizen’. Zeker nu veel mensen thuis werken is het fijn als je minder vaak je muis gebruikt. Veel functies in Excel, en in andere programma’s, kunnen uitgevoerd worden door middel van sneltoetsen. Door toetsencombinaties te gebruiken en, heel belangrijk, je eigen te maken zodat het een automatisme wordt, voorkom je klachten die op de loer liggen bij veel muisgebruik. Een andere mogelijkheid is het vullen van je lint (bovenaan je scherm) met functietoetsen die je veel gebruikt. Je gebruikt de muis nog wel om het icoon van de functie aan te klikken maar een heel stuk minder.

De ene training is de ander niet

Excel is een prachtig programma waar je heel veel mee kan. Bij een reguliere Excel training leer je veel, maar helaas leer je dan ook functies die je nooit meer gebruikt. Die kennis verwaterd, zonde natuurlijk.

Ik pak het precies andersom aan. Voordat ik een training geef inventariseer ik de onderwerpen waarover de cursisten meer willen weten. Wat helpt je om een taak efficiënter uit te kunnen voeren? Waar loop je elke keer weer tegenaan? Heb je een praktijkvoorbeeld, prima!

Met de verzamelde informatie in de hand maak ik een agenda met de te behandelen onderwerpen die ik vooraf toestuur. Zo weet je als cursist wat je kan verwachten. Tijdens de training leg ik uit hoe de functies werken en ik laat de logica zien. Je krijgt een duidelijke handleiding per onderwerp als naslagwerk.

De kennis die je meeneemt uit de training is direct bruikbaar. Je weet hoe je Excel functies in kan zetten om makkelijker en sneller te werken. Doordat je de functies gebruikt verwaterd de kennis niet en krijg je dus echt waar voor je geld.

Gratis instructie

Benieuwd hoe je een lint aan kan passen en welke sneltoetsen handig zijn? Stuur me een email en ik stuur je de instructie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tot de volgende keer, groeten uit ondernemersland.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29