Hartenbrug Kennisoverdracht

Sterk in maatwerk oplossingen en
on-the-job trainingen.

Btw-workshop

Binnen een organisatie wordt btw vaak alleen geassocieerd met de financiële afdeling. Dit is een misvatting. Zeker binnen een organisatie die internationaal onderneemt, is het belangrijk dat de medewerkers van de verkoop-, klantenservice- en logistieke afdeling het basisprincipe van het btw-proces snappen. Dat bespaart je vervelende correcties van foutieve verkopen, fouten in je btw-aangifte en wrijving tussen afdelingen bij discussies over wat wel en wat niet kan. Een btw-workshop zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op gaan.

Na het volgen van de btw-workshop weet je hoe btw werkt, wat je terug kunt vragen, wat daar voor nodig is en hoe je dat doet. En wist je dat je ook Europese btw kunt terugvragen? Sommige bedrijven laten duizenden euro’s in de Europese schatkisten zitten. Zonde natuurlijk. Bijvoorbeeld een buitenlandse hotelovernachting voor je zaak? Ik laat je zien wat je nodig hebt en hoe je de btw kan terughalen.

De workshop is in aangepaste vorm ook geschikt voor scholen. Bijvoorbeeld in een projectweek waarbij de leerlingen een eigen onderneming moeten opzetten. Ik laat spelenderwijs zien hoe (internationale) btw werkt en welke invloed dit heeft op de aan- en verkopen.

Na het volgen van de btw-workshop weten de deelnemers:

  • hoe btw werkt
  • wanneer welk percentage toegepast wordt
  • wat de impact is van een transactie op de btw-aangifte
  • waarom sommige transacties fiscaal gezien niet mogelijk zijn
  • hoe je buitenlandse btw terugvraagt

Spreekt dit je aan en wil je meer weten? Ik kom graag langs voor een gesprek.

Hoe kan ik je helpen?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 146 421 29