Skip to main content

Hartenbrug Kennisoverdracht

Sterk in maatwerkoplossingen en
on-the-job trainingen.

Liefde

Jullie bedrijf is niet zo groot, maar de mensen die er werken zijn loyaal en zodoende weet iedereen wat zijn of haar taak is. Het loopt prima en de mensen zijn goed op elkaar ingespeeld. Dan gebeurt er iets moois: de vaste medewerker op financiën wordt verliefd. Wel jammer dat de liefde in Australië woont. Het gevolg is dat er zes maanden onbetaald verlof aangevraagd wordt om uit te vinden of de liefde buiten de virtuele wereld ook zo goed voelt.

Met Pensioen

Op de administratie van een montagebedrijf werkt iemand die heel handig is met Excel. Ze heeft bijvoorbeeld een formulier ontwikkeld om de voorraad onderdelen bij te houden, zodat onderdelen op tijd besteld worden. Ook maakte ze bestelformulieren en koppelde die aan prijzen, zodat je kosten goed inzichtelijk zijn. Helaas, deze betrouwbare kracht gaat met pensioen.

Kansen in het buitenland

Je hebt een mooi product ontwikkeld en de verkopen binnen Nederland gaan goed. Je levert je producten aan bedrijven. Via een marktonderzoek heb je ontdekt dat er een aanzienlijke markt is voor je product in Duitsland. Je wilt die markt goed bedienen en besluit de diensten van een Duits opslag- en transportcentrum in te huren zodat je binnen een dag kunt leveren. Dit heeft wel gevolgen voor je verkoop- en administratieproces.

Fusie

Hoera, de gewenste fusie is een feit! Dankzij deze samenwerking ontstaat er een sterker en stabieler bedrijf met een geweldige toekomst. Natuurlijk moeten de administraties nog samengevoegd worden, maar dat kan later ook. Vooralsnog lopen de afzonderlijke boekhoudsystemen naast elkaar en dat is voor nu prima. Helaas: ook de Belastingdienst weet van de fusie en wil graag één btw-aangifte van het nieuwe bedrijf. De medewerkers op de financiële afdeling hebben het druk te met de dagelijkse werkzaamheden om nieuwe processen te ontwikkelen. Een incorrecte btw-aangifte dreigt, doordat de afzonderlijke aangiften gewoon opgeteld worden.

Herken je je in deze situatie, en ben je op zoek naar een oplossing?